Psykoterapi

 

Har du brug for et nyt perspektiv på livet?

Samtaleterapi, som værktøj i psykoterapi, tager udgangspunkt i dit liv her og nu, og du har mulighed for at tale om lige præcis det, der optager dig mest – tanker, følelser, drømme eller svære valg, som du har brug for at få vendt med en anden.

Selvom du måske har både familie og venner, kan det nogen gange være svært at tale med sine nærmeste, om det der nager èn. Måske er de selv involveret, måske vil du ikke såre dem eller bekymre dem , eller måske har du svært ved at dele dit allerinderste , og har brug for hjælp til at komme i kontakt, med det der er, dybt inde.
Med samtaleterapi kan jeg give støtte til at sætte ord på tanker, følelser og erindringer, så du kan se dit liv mere klart.

Som terapeut i psykoterapi er jeg trænet i at indkredse kernen i dine problemer, og sammen kan vi undersøge, hvordan dine vanskeligheder opstår.
Du vil derved opnå en større forståelse for, hvorfor du føler og reagerer som du gør, og få mere tiltro til dine egne værdier og evner.

Vi ser ikke verden, som den er
Vi ser verden, som vi er

I terapien benytter jeg psykoedukation / psykoterapi, hvilket vil sige, at du lærer nye modeller, årsags forklaringer eller metoder, så du får mere selv indsigt og overblik, og nemmere kommer videre i dit liv.
Hvis du ønsker det,kan du få udleveret disse forskellige psykoterapi redskaber på skrift, så du bedre kan huske dem og bruge dem, når du kommer hjem.
Dette vil gøre dig bedre i stand til at handle i dit eget liv, så du føler, at du har evnen og styrken til selv at klare vanskelige situationer.

I samtaleterapi  vil du arbejde med fortidens oplevelser i det omfang, de er relevante for dit nuværende liv.
Mange af de beslutninger du træffer i dag, er baseret på fortiden, og oplevelser der ikke mere er relevante for dig. Det kan dreje sig om tilbagevendende gamle mønstre eller hæmmende overbevisninger.
Måske bærer du nogle gamle overbevisninger med dig, som ikke længere er hensigtsmæssige. Måske har du en gang fået at vide, at ” du ikke er god nok” at ” du ikke har nogen betydning” eller noget helt andet, som hindrer dig i at udfolde dig, som den du virkelig er.

Fortiden kan ikke ændres, men fremtiden skabes af vores bevidsthed, og de tanker vi har i dag.

Læs mere:

Slip bekymringerne.Irene Oestrich
Bedre selvtillid.Irene Oestrich
Depression – og hvad du selv kan gøre.Jes Gerlach,Antonia Sumbundu,Majken Søfeldt
Særligt sensitive mennesker.Elaine N. Aron
Intelligente celler.Bruce Lipton

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.