Kropsterapi

Din krop er en genvej til fornyet livsenergi, psykisk balance og velvære

Belastninger i livet skaber en spændingstilstand eller choktilstand i kroppen, som almindeligvis forsvinder når belasningerne ophører.Nogle gange sker der dog det, at vores krop reagere, som om den stadig er i fare, indtil vi får frigjort den “fastfrosne” ubehagelige oplevelse.
Kroppens stressresponssystem aktiverer både hjernen, kroppen og sindet, og kroppen har nogle gange brug for hjælp til at genfinde den naturlige balance, da ubalancen ellers forstyrrer din energi, hæmmer bevægeligheden, giver helbredsmæssige problemer og begrænser din evne til at udtrykke dig.

Det er ofte umuligt for et menneske som er i sorg, lider af depression eller på anden måde har problemer, at komme videre, uden at inddrage arbejde med kroppen, da traumer efter belastninger ligger både i krop og sind.

Der er mange måder at arbejde med kroppen på, sammen finder vi den måde, der passer bedst til dig, og den aktuelle situation du befinder dig i.

Som udgangspunkt kan du i kropsterapi lære om åndedrætsteknikker og grounding, da begge dele er vældig gode metoder til at skabe ro og balance, og desuden giver dig en dyb kontakt til din egen indre kerne.

Jeg anvender desuden helende berøring,en berøring,hvor jeg blidt forløser de ophobede følelser. Det giver ro og føles som om “isen” indeni smelter og dine spændinger opløses.Den fysiske berøring “vækker” så at sige de områder i din krop, som af forskellige årsager er “frosset ned”.

I kropsterapi kan du endvidere arbejde med guidede bioenergetiske øvelser, fysiske øvelser som på forskellige vis, også skaber kontakt og balance i dybere lag i kroppen og sindet.

Endelig kan du via traumeterapi styrke kroppens egen selvhelbredende evne, ved at arbejde med bindevævet i kroppen.
Ligesom dyrenes instinktive måde at frigøre sig fra den fare, der er ophobet i kroppen, kan du benytte bevægelser, der frigiver den ophobede energi .
Når du kommer i kontakt med de dybeste lag i kroppen, vil den automatisk begynde at regulere sig selv, og genfinde en indre balance, som resulterer i at problemer af fysisk eller psykisk art mindskes eller helt forsvinder.

Kroppen er den bedste og mest effektive genvej til kernen af dine problemer og dine ressourcer !

Læs mere:
Det selvhelbredende menneske.Susanna Ehdin
Kroppen husker.Babette Rothschild

Væk tigeren.Peter Levine
Den guddommelige krop.Alexander Lowen
Bioenergetiske øvelser.Alexander Lowen,Leslie Lowen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.