Årsagen til utroskab og jalousi

Utroskab og jalousi opstår ikke ud ingenting. Der er altid en forhistorie i forhold til utroskaben, og det kan fx være manglende: kommunikation, intimitet og sex samt fællesskab og samvær.

Hvis man ikke føler, at man bliver mødt og bekræftet af sin partner, og hvis man ikke føler sig hørt og forstået og helt konkret mangler intimitet og sex, så åbner man døren på klem til andre muligheder, og så opstår de!

Alle mennesker har et grundlæggende behov for at føle tryghed, fællesskab og kærlighed og desuden have nærhed med et andet menneske, og føle der er et sted, hvor man hører til.

At genvinde tryghed og tillid

Selvom det kun er den ene part, der har været den aktive i forhold til at have en affære, så er den fælles relation mellem partnerne som regel en del af problematikken, i forhold til at det overhovedet er kommet så langt.

Løsningen er her, at begge parter tager del i opklaringsarbejdet af, for at undersøge hvor nærheden, begæret og længslen blev af. Begge parter har et ansvar for at afklare, om de hver især har bidraget til, at der er opstået en distance og en utilfredshed i forhold til deres fælles liv.

Ligesom de også begge, sammen og hver for sig, må finde ud af, hvordan de i fremtiden kan sikre at troskab, nærhed, kærlighed og sexlivet bevares.

Det kan tage lang tid at hele tillidsbruddet, for den forurettede part er oftest såret dybt, meget utryg og meget vred, og det er et stort arbejde at tilgive og genskabe troen på den anden, men heldigvis er det bestemt ikke umuligt at genfinde hinanden.

Har I brug for hjælp til at finde hinanden igen, så ring til mig på: 40583914 eller skriv til mig på: mette.turms@gmail.com og få mere at vide om, hvordan I skal komme videre efter tillidsbrud.

Svigt, utroskab og tab af parforholdet er noget af det som rammer os mennesker hårdest her i verden, og som gør at vi virkelig føler tæppet bliver revet væk under os, og får os til at føle os sårbare, forkerte og ensomme.

Når man skal videre efter et så hårdt slag, så kræver det i høj grad, at man får mulighed for at sige alt det, som man er fyldt af – vrede, sorg, angst, mindreværdsfølelse, skam osv. Det kan ofte være svært at tage de følelser op med hinanden, både fordi utroskab føles som et granatchok, der vælter en helt omkuld og ofte frygtelig skamfuldt, for den der har været utro. Og også fordi det, der ofte er medvirkende årsag til utroskaben, er manglende indbyrdes tryghed og nærhed med en kommunikation hvor man måske er vant til, at blive angrebet eller mødt af en mur af tavshed og afvisning.
Som parterapeut kan jeg give den trygge forudsigelige ramme og hjælp til samtalen, så I tør møde hinanden mere åbent.

Parterapi i processen mod at genskabe nærvær og kærlighed

I parterapi skabes et trygt rum, hvor I kan tage det vanskelige og sårbare emne op og få hjælp til at få sat ord på alle de svære følelser utroskaben har skabt og endelig få værktøjer til at komme videre – enten sammen eller hver for sig.

Det er muligt at genvinde trygheden i forholdet, slippe jalousien og igen tro på, at man kan stole på sin partner.

Partneren der har været utro må acceptere i en lang periode at skulle stille op, for på forskellige vis at overbevise om, at vedkommende virkelig er der, og at man kan stole på ham/hende.