Åben, forstående, empatisk, konstruktiv, vidende, rig på erfaring, menneskekender, visuel, stabil, nærværende lyttende, og varm… MEGET varm … det er kun få ord af mange der for mig beskriver Mette.

Jeg blev henvist til Mette fra min hjem Kommune. Havde været sygemeldt gennem nogle år, prøvede at fastholde jobs, men kunne ikke finde ud af det. Havde undskyldninger for ikke at møde på arbejde, der til sidst var så langt ude at jeg selv blev grebet af panik. Tænk at JEG kunne lyve for min arbejdsgiver!! Jeg som altid havde været loyal, stabil, omsorgsfuld  og en trofast medarbejder gennem mange mange år. Magtede ikke længere situationen. Blev fyret!!  Så kom Kommunens ”hjælpe-socialrådgivere” der skulle aktivere mig igen, da mine sygedagpenge ikke rakte meget længere.

Jeg havde mange tunge problemstillinger, som jeg ikke magtede. Der foregik rigtig mange ting i mit hoved, min krop, min verden. Min sjæl føltes som den forlod mig, for at komme tilbage igen, forsvinde, forvirre, forværre, forstyrre, og fordreje min ellers stærke og trofaste klippe af min identitet, min selvtillid og mit selvværd. Jeg var sunket helt i jorden!! Vidste ikke længere hvem jeg var, hvor jeg var på vej hen, og hvad jeg skulle ende op med.

Angst, utilstrækkeligheds følelsen overfor min mand og 2 børn. Mit netværk der langsomt gled væk fra mig, hvad skete der med mig? Hvorfor kunne jeg ikke bare være mig selv, som jeg kendte mig? Trætheden der overmandede mig hver time, hvert minut, hvert sekund. Tårerne der trillede, den uforstående menneskehed omkring mig, svigtende koncentration, det glemte, det tabte.

Nu var mit liv ikke længere til at bære. Mine tanker, og jeg gjorde mange tanker!!! – hvor jeg tænkte at det hele bare ville være så meget nemmere for mig selv og ikke mindst for min mand og 2 børn, hvis jeg nu kunne komme væk fra denne ulidelige og forfærdelige verden jeg befandt mig i. De havde set deres kone og mor forvandle sig fra en sprudlende, omsorgsfuld, kærlig, udadvendt og imødekommende person, til en angstfuld, syg, sovende, ustabil, svigtende og konstant ked af det person. Min kærlige mand og 2 dejlige børn betalte en KÆMPE pris, for den januar aften i 2007, hvor jeg blev overfaldet af en psykisk ustabil ung mand, der forsøgte at slå mig ihjel!

Mit første møde med Mette var ubeskriveligt. Endelig havde jeg mødt et menneske der faktisk forstod mig, og ikke lod som om, ligesom alle de andre. Hun forstod min smerte, min situation, frustraution og mit savn, ja, hun satte endda navn på mange af de tanker og følelser jeg gennemlevede døgnets 24 timer. Endelig ën der ikke sagde ” DU SKAL BARE TA DIG SAMMEN”  Det var ën af mange  mange sten, Mette senere skulle vise sig, at hjælpe mig væk med fra hjertet.  Mit behandlingsforløb strakte sig over år, og den dag i dag kan jeg stadig ringe til Mette, hvis jeg indimellem har brug for at tale med hende, enten over telefonen, eller i praksis.

Mettes professionelle tilgang til tværfaglige samarbejdspartnere, blev min redning. Jeg fik endelig fred til at arbejde med mig selv og mine problemstillinger. Blev ikke presset mere. Jeg fik roen og freden til at starte på et fantastisk behandlingsforløb hos Mette.

PTSD, ANGST, KRONISK DEPRESSION!! Det blev min diagnose, og er det den dag i dag. Jeg blev i Januar 2013 tildelt” titlen” som førtidspensionist, i en alder af 42 år.! Jeg havde hele livet foran mig, men en skæbnesvanger mørk, kold, januar aften, hvor jeg bare var på det forkerte sted, og den forkerte tid , endte mit liv, og et nyt kapitel skulle nu begynde for mig og min familie.

Hvis det ikke havde været for Mette, havde jeg ikke kunnet skrive denne lille historie og dele med jer. Uanset hvad, hvilket, hvordan, hvorfor eller hvortil, så vil – og kan jeg kun anbefale Mette til at hjælpe lige netop DIG. Jeg har nu aldrig spurgt Mette, men jeg tror hun kommer fra et andet univers, hvor der er plads til nærvær, omsorg og forståelse for os mennesker der i vores livs små, som store forandringer, har brug for en vejleder til at guide os videre gennem livet når der begynder at gøre for ondt.

Tak for din måde at være på Mette, og tak fordi du frem for alt fik hjulpet min mand og 2 børn med at få deres kone/mor tilbage til livet igen.”