Stressråd

Stress råd der giver dig din energi og din livsglæde tilbage

Selv få ændringer, kan forbedre meget. Men . . . !

Er du meget stresset, så søg hjælp. Det er absolut nødvendigt, for noget af det, der er mest kendetegnende ved stress, er at du holder op med at vurdere dig selv og dine omgivelser realistisk. Og du holder op med at have overskud, til at handle på det du oplever.

Vælg det fra oversigten, som passer bedst til dig, og lad dig ikke overvælde af rådene, som nye ”krav” der skal efterleves. De er ment som en ganske kort inspiration, som måske kan få dig til at reflektere over, hvordan du lever, og hvordan du kunne leve, så du får et liv med glæde og overskud.

Der er heldigvis rigtig mange ting, man kan gøre.Mange flere end det jeg har valgt at skrive her.

Hvis du vil vide mere, så kan du ringe eller skrive til mig, og få en samtale om, hvad der kunne være bedst for dig
Tlf.: 40583914, Mail: mette.turms@gmail.com

 

Genkend dine symptomer på stress

Dette er et af de første skridt, og et meget vigtigt et. Hvis du ikke ved præcis, hvad der stresser dig, og hvordan du opdager det, vil stressen hurtigt kunne overmande dig. Ved du til gengæld, at økonomi eller familiekonflikter eller noget helt tredje er det som rammer dig mest, kan du bedre forebygge og lave en strategi for, hvordan du skal håndtere det.

Læg desuden mærke til hvad dine symptomer er på, at din stresstærskel er ved at være overskredet. Er det hoved -/mavepine, irritation eller synsforstyrrelser ?

Mange mennesker kender og mærker ikke deres egne symptomer, og kan derfor let komme for langt ud, af et forkert spor.

Planlæg din tid

Overskuelighed og vished giver som regel mindre stress. Vær realistisk ift. tid og deadlines. Lav en tidsanalyse på dig selv, hvad bruger du din tid på, har du nogle tidsrøvere?

Giv dig selv ekstra tid – til uforudsete hændelser, fejl, overspringshandlinger m.v., og ikke mindst tid til at trække vejret, holde pauser og bare ”være”. Det sikrer faktisk, at du er mere effektiv, når du så tager fat igen.

Planer kan kun være vejledende, for mange ting, er slet ikke i vores hænder, men kommer alligevel til at gribe ind, i det vi troede var muligt at nå, f.eks. Sygdom, trafikkøer o.s.v.

Måske er du én af dem, der tror du kan nå mere end det er muligt. Prioriter! Hvad er vigtigt, i forhold til krav fra omgivelserne, men så sandelig også i forhold til, hvilke værdier du har, og hvordan du ønsker, at leve dit liv. Vil du have god tid med dine børn, kan du så også nå, at have det perfekte hjem?

Vælg det, som er mest betydningsfuldt, du kan ikke alt, slet ikke hvis det ender med stress.

Sæt grænser

Prøv at øve dig i at sige: NEJ. Et meget svært ord for mange. Nej, til for mange udvalgsposter, nej til for mange arrangementer i weekenderne, nej til at skulle fremstå som et supermenneske, der kan overkomme det hele.

Undersøg hvorfor, det er så vigtigt for dig, at virke så overskudsagtig. Hvordan forholder det sig med dit selvværd, er du et menneske der føler, du bliver vurderet på din ”gøren”, og ikke kan tillade dig for meget ”væren”, uden at skulle præstere eller konstant at være omsorgsfuld overfor andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.